Voorlezen met ondersteunde communicatie

Voorlezen is heel belangrijk, ook als kinderen of volwassen niet (goed) kunnen spreken. We hebben pictogrammen gemaakt voor bij ons geliefde kinderboeken, o.a. de boeken uit het Voorleespakket van de afgelopen jaren.

Hoe te gebruiken?

Knip ze uit en gebruik ze los of op een spraakknop. Bestel een spraakknop via: Communiceren met spraakknoppen - ISAAC-NF. Door de pictogrammen en/of knoppen kunnen meer mensen actief meedoen tijdens het voorlezen en blijft de aandacht beter bij het boek.

Andere pictogrammen?

Kijk op Communicatiekaarten en scroll naar beneden voor sites met gratis communicatiekaarten of losse pictogrammen. Op deze pagina vindt u ook nog de communicatiekaarten van "Maximilaan Modderman" en "Maar eerst ving ik een monster".

Inspiratie opdoen over interactief voorlezen?

Doe mee met Juf Jolijn tijdens Interactief voorlezen met OC tijdens de Kinderboekenweek. Aanmelden kan via deze link: Voorleessessie Juf Jolijn

Zij leest voor uit het prentenboek van 2024 "Help, een verrassing" van Miriam Bos. Dit boek staat centraal in het Voorleespakket van ISAAC-NF die ISAAC-NF leden in november van ons ontvangen.

Auteur pictogrammen: Sergio Palao. Bron: ARASAAC (http://www.arasaac.org). Licentie: CC (BY-NC-SA). Eigenaar: Overheid van Aragon (Spanje)