Speeltuinkaarten

Speeltuinkaart1000_700

Hieronder vindt u de downloads van onze speeltuinkaarten. Ze zijn met zorg samengesteld in de hoop dat iedereen zich duidelijk kan maken en fijn samen kan spelen! Ook kinderen en volwassenen die niet kunnen spreken of moeite hebben met het begrijpen van de Nederlandse taal. Elke woordsoort heeft een eigen achtergrondkleur; we hebben hierbij gebruik gemaakt van de Modified Fitzgerald Key. Ze zijn beschikbaar in de symbolensets van SymbolStix (SS) en Picture Communication Symbols (PCS), omdat beiden veel gebruikt worden in ondersteunde communicatiehulpmiddelen. De kaarten zijn af te drukken op posterformaat (A0) en alle formaten die kleiner zijn dan dat. Voor optimaal gebruik adviseren we een poster en een (geplastificeerde) losse kaart die je mee kunt nemen.

We verstrekken deze kaarten als download gratis. Ons doel is om ondersteunde communicatie (OC) zichtbaarder te maken in de maatschappij. Uitleg over de kaarten zijn apart te downloaden (zie onder). Deze uitleg kan op de achterkant van de kaart of het bord worden bevestigd, zodat voor iedereen helder is hoe de kaarten te gebruiken.

Adviezen voor afdrukken & plaatsing

De poster is bij een plaatselijke drukker af te drukken op zeil, aluminium, kunststof of een andere ondergrond, zodat hij buiten kan worden opgehangen. Overleg hierbij met de drukker over het formaat, afgeronde hoeken en bijvoorbeeld de plaatsing van de gaten (voor bevestiging van een zeil). Dit om te voorkomen dat deze door een pictogram heengaan. Voor extra bescherming van het bord kan je er een plexiglas plaat voor monteren. Hang het bord op een goed zichtbare plek, op een hoogte zodat kinderen hem kunnen gebruiken. Let erop dat het bord geen zichtlijnen doorkruist. Het is prettig en veilig dat ouders/begeleiders vanaf bankjes bijvoorbeeld goed zicht houden op de speelplaats. ISAAC-NF heeft geen mogelijkheden om een bord te financieren, maar vraag bijvoorbeeld de lokale houthandel, drukker, bouwmarkt en/of doe-het-zelf winkel om een bord te sponsoren.

Als u een bord laat afdrukken of een kaart gebruikt, zou u ons dit willen laten weten via info@isaac-nf.nl of via onze socials (Facebook & LinkedIN)? Het staat u ook vrij om publiciteit te zoeken bij de (plaatselijke) media, om het gebruik van OC nog verder te promoten!

Kaarten, of onderdelen daarvan, mogen op geen enkele manier worden doorverkocht of gebruikt dan voor het beoogde doel: gebruik in (buiten)ruimte bedoeld voor sport en spel.