Speeltuinkaarten

Hieronder vindt u de downloads van onze speeltuinkaarten. Ze zijn met zorg samengesteld in de hoop dat iedereen zich duidelijk kan maken en fijn samen kan spelen! Ook kinderen en volwassenen die niet kunnen spreken of moeite hebben met het begrijpen van de Nederlandse taal. Elke woordsoort heeft een eigen achtergrondkleur; we hebben hierbij gebruik gemaakt van de Modified Fitzgerald Key. Ze zijn beschikbaar in de symbolensets van SymbolStix (SS) en Picture Communication Symbols (PCS), omdat beiden veel gebruikt worden in ondersteunde communicatiehulpmiddelen. De kaarten zijn af te drukken op posterformaat (A0) en alle formaten die kleiner zijn dan dat. Voor optimaal gebruik adviseren we een poster en een (geplastificeerde) losse kaart die je mee kunt nemen. We hebben twee versies. Versie A heeft alleen pictogrammen en versie B heeft ook letters en cijfers. Beide zijn voorzien van uitleg een legenda en de QR naar onderstaande korte instructiefilm (nu ook beschikbaar met Engelse ondertiteling).

We verstrekken deze kaarten als download gratis. Ons doel is om ondersteunde communicatie (OC) zichtbaarder te maken in de maatschappij. Uitleg over de kaarten zijn apart te downloaden (zie onder). Deze uitleg kan op de achterkant van de kaart of het bord worden bevestigd, zodat voor iedereen helder is hoe de kaarten te gebruiken.

PCS kaart ABC speeltuin II

 

Adviezen voor afdrukken & plaatsing

Het bord is bij vrijwel elke (plaatselijke) drukker af te drukken op zeil, aluminium (=dibond), kunststof of een ander materiaal, zodat hij buiten kan worden opgehangen. Stuur de download (hieronder) naar hen op. Afhankelijk van de afwerking, het materiaal en de duurzaamheid varieert de prijs tussen ca. 100 - 150 tot 1000 Euro. Bij niet krastvast materiaal kan een plexiglas plaat voor extra bescherming zorgen.

Drukkers met wie wij goede ervaringen hebben zijn:

Hang het bord op een goed zichtbare plek, op een hoogte zodat kinderen en mensen in een rolstoel hem kunnen gebruiken (advies maximale hoogte 130 cm). Let erop dat het bord geen zichtlijnen doorkruist. ISAAC-NF heeft geen mogelijkheden om een bord te financieren, maar vraag bijvoorbeeld de lokale houthandel, drukker, bouwmarkt en/of doe-het-zelf winkel om een bord te sponsoren.

Als u een bord laat afdrukken of een kaart gebruikt, zou u ons dit willen laten weten via info@isaac-nf.nl of via onze socials (Facebook & LinkedIN)? Het staat u ook vrij om publiciteit te zoeken bij de (plaatselijke) media, om het gebruik van OC nog verder te promoten!

Kaarten, of onderdelen daarvan, mogen op geen enkele manier worden doorverkocht of gebruikt dan voor het beoogde doel: gebruik in (buiten)ruimte bedoeld voor sport en spel. De copyright informatie rechtsonder op het bord moet altijd zichtbaar blijven.

Update: de uitleg bij de borden is nu ook los te downloaden, inclusief QR code naar de instructiefilm.