Afscheidsrede Hans van Balkom

Op donderdag 2 juni 2022 nam Prof. dr. Hans van Balkom afscheid, als leerstoelhouder 'ondersteunde communicatie voor mensen met meervoudige handicaps' aan de Radboud Universiteit Nijmegen. Hans blijft nog werkzaam bij Stichting Milo en is als emeritus hoogleraar verbonden aan de Radboud Universiteit. Wij zijn Hans zeer erkentelijk voor zijn inzet voor het gebruik van ondersteunde communicatie en voor zijn inzet voor de doelgroep in het algemeen. Gelukkig blijft Hans voorlopig nog actief en is hij nog (lang) niet uitgepraat...!

Download hier de tekst die Prof. dr. Hans van Balkom uitsprak tijdens zijn afscheidsrede. Met meer uitleg en voorbeelden. Als communiceren via de gebaande paden niet (goed genoeg) lukt, kunnen de olifantenpaadjes uitkomst bieden!

Nederlands (incl. slides en videoregistratie): Afscheidsrede Prof. dr. Hans van Balkom: "Olifantenpaadjes wijzen de weg naar ondersteund communiceren". - Stichting Milo

Engels: Elephant paths point the way to augmentative and alternative communication: Exploiting natural compensation in the brains and behaviour of people with multiple communicative disabilities (ru.nl)

 

Hans tijdens oratie