Nieuws

WhatsApp Image 2024-04-11 at 16.40.13

Vijf speeltuinborden geopend!

Er zijn wederom speeltuinborden geopend. Dit keer in Laakdal (B) en Nijmegen, Winterswijk & Almere (NL). Hier een foto en videoreportage!

sherpa

Werkbezoek Nederlandse Zorgautoriteit

Woensdag 14 maart brachten drie mensen van de Nederlandse Zorgautoriteit een bezoek aan Sherpa. Dit in het kader van hun onderzoek naar de bekostiging van spraakhulpmiddelen in de Wet langdurige zorg.

instelling spraakcomputer

Update: vergoeding van spraakcomputers in instellingen

Instellingen moeten spraakcomputers grotendeels zelf betalen. Dit leidt ertoe dat spraakcomputers niet meer aangevraagd worden en bewoners geen stem krijgen. Logopedist Gerna Scholte deelt hier de resultaten van haar enquete.

OC en dementie

Webinar ondersteunde communicatie bij mensen met dementie

Maandag 4 januari geven Shakila Dada en Wilma Scheres voor ISAAC-NF een webinar over de inzet van ondersteunde communicatie en dementie. Over mythes en hoe OC wél in te zetten.

motie Westerveld

Ontwikkelingen vergoeding spraakhulpmiddelen

Afgelopen weken is er veel gebeurd in de Tweede Kamer. Er is een amendement ingediend voor meer budget voor spraakhulpmiddelen in de Wlz en een motie aangenomen voor de vergoedig van hardware in de Zorgverzekeringswet. Lees hier meer!

OC modules

Gratis OC modules

Gratis online modules van Deelkracht over een communicatief meervoudige beperking (CMB), communicatie, contact maken en natuurlijk: ondersteunde communicatie (OC)!

post Nieuwsbrief

Nieuwsbrief ISAAC-NF

Lees eenmalig onze Nieuwsbrief met allerlei updates over OC, beschikbare webinars en leuke ideeen.

Schermafbeelding 2023-10-09 144459

Update petitie deel II

Afgelopen donderdag was het langverwachte Gehandicaptendebat in de Tweede Kamer. Hier een samenvatting van de uitspraken over de vergoeding van spraakcomputers.

Afbeelding van Maartje Radstaake

Voorlezen met ondersteunde communicatie

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek. Als ISAAC-NF dragen we daar graag een steentje aan bij met gratis pictogrammen bij bekende kinderboeken.

Afbeelding van Maartje ten Hooven (5)

Eind Zon-Mw Voorlichtingen OC

Het zit erop! We hebben met onze geweldige trainers ruim 50 voorlichtingen gegeven over ondersteunde communicatie door heel Nederland. Lees hier onze belangrijkste bevindingen.