Nieuws

Schermafbeelding 2023-10-09 144459

Update petitie deel II

Afgelopen donderdag was het langverwachte Gehandicaptendebat in de Tweede Kamer. Hier een samenvatting van de uitspraken over de vergoeding van spraakcomputers.

Afbeelding van Maartje Radstaake

Voorlezen met ondersteunde communicatie

Van 4 t/m 15 oktober is het Kinderboekenweek. Als ISAAC-NF dragen we daar graag een steentje aan bij met gratis pictogrammen bij bekende kinderboeken.

Afbeelding van Maartje ten Hooven (5)

Eind Zon-Mw Voorlichtingen OC

Het zit erop! We hebben met onze geweldige trainers ruim 50 voorlichtingen gegeven over ondersteunde communicatie door heel Nederland. Lees hier onze belangrijkste bevindingen.

petitie update

Update Petitie

Minister Kuipers heeft in een brief gereageerd op onze petitie. Hij pleit voor functiegericht vergoeden en het individueel beoordelen van de vergoeding. Hier leest u er meer over.

BCI congres

Zijn hersengestuurde spraakcomputers ethisch?

Ömer Güney, lid van onze klankbordgroep heeft op het Brain Computer Interface (BCI) congers gesproken over agency: hoe autonoom mag een spraakcomputer zijn…? HIer zijn verslag en opgenomen presentatie.

loek en litania klein

112 voor iedereen bereikbaar?!

Dinsdag 13 juni was ISAAC-NF in Den Haag om te bespreken hoe 112 bereikbaar kan worden voor iedereen; dus ook voor mensen die niet kunnen spreken!

olifantpaadje deel 2

Afscheidsrede Hans van Balkom

De afscheidsrede van Prof. dr. Hans van Balkom is nu in het Nederlands en Engels te downloaden en terug te kijken!

opening tuindorp

Onthulling speeltuinborden in Wageningen en Delft

Op de Maurice Maeterlinckschool in Delft en in speeltuin Tuindorp in Wageningen kan nu ook met pictogrammen gecommuniceerd worden!

buitenbeestI

Onthulling communicatiebord in speeltuin

Op dinsdag 22 februari is het eerste openbare Speeltuinbord van ISAAC-NF geopend in de gemeente Zoetermeer. Bij Speelboerderij ‘t Buitenbeest kan nu ook met pictogrammen worden gecommuniceerd!

IMG_3462

Petitie aangeboden aan Tweede Kamer

We hebben op 24 januari de petitie aangeboden aan leden van de vaste kamercommissie van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.