Nathalie Verstegen

Nathalie-600_400

Als niet-spreker weet ik als geen ander hoe belangrijk het is om jezelf duidelijk te kunnen maken. Graag zet ik mijn jarenlange ervaring en kennis in.

Ik ben Nathalie Verstegen en ben 33 jaar.
Vanwege mijn lichamelijke beperking (CP) zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.
Het was het voor mijn ouders lange tijd onzeker wat ik wel en niet kon. Volgens de doktoren zou ik een kasplantje blijven en mijn ouders werd geadviseerd om mij uit huis te plaatsen. Dit hebben ze niet gedaan en mede daardoor ben ik nu een zelfstandige vrouw, al dan niet met assistentie naast me.
Vanaf mijn zesde communiceer ik door naar letters te kijken en zo hele zinnen te vormen. Na diverse spraakcomputers gehad te hebben, kreeg ik op mijn zeventiende de Tobii spraakcomputer. Daardoor kan ik zoveel dingen zelfstandig. Communiceren met iedereen, appen, mailen, tablet en telefoon bedienen
Dit doe ik door middel van lezingen en gastlessen te geven, sinds kort heb ik een pagina op mijn website waar ik oc-gebruikers, ouders en professionals kan ondersteunen als zij vragen hebben over ondersteunde communicatie.
Sinds april 2022 ga ik graag mee op pad om voorlichtingen te geven over ondersteunde communicatie die door ISAAC-nf worden gegeven. Hier hoop ik een mooie bijdrage aan te kunnen leveren.