Nathalie Verstegen

359829414_10230133843000412_6052231962592114364_n

See the independent woman in me that I see in myself. Even though I speak through my eyes.

Ik ben Nathalie Verstegen en ben 36 jaar en woon in Herpen, een dorp in Brabant. Hier woon ik in mijn eigen huis met behulp van mijn PGB-team. Mijn leven is niet doorsnee. Door een lichamelijke beperking zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek.

Ik hoop door mijn persoonlijk verhaal mensen te inspireren dat hoe beperkt je ook bent, je ook heel goed de regie over je lijf en leven kunt behouden. Vanwege mijn lichamelijke beperking (CP) zit ik in een rolstoel en heb ik geen spraakvermogen. Ik communiceer door middel van een spraakcomputer en mijn mimiek. Het was het voor mijn ouders lange tijd onzeker wat ik wel en niet kon. Volgens de doktoren zou ik een kasplantje blijven en mijn ouders werd geadviseerd om mij uit huis te plaatsen. Dit hebben ze niet gedaan en mede daardoor ben ik nu een zelfstandige vrouw, al dan niet met assistentie naast me.

Vanaf mijn zesde communiceer ik door naar letters te kijken en zo hele zinnen te vormen. Na diverse spraakcomputers gehad te hebben, kreeg ik op mijn zeventiende de Tobii spraakcomputer. Daardoor kan ik zoveel dingen zelfstandig. Communiceren met iedereen, appen, mailen, tablet en telefoon bedienen. Ik geef gastlessen en lezingen over OC en heb sinds kort een pagina op mijn website waar ik OC-gebruikers, ouders en professionals kan ondersteunen als zij vragen hebben over ondersteunde communicatie.
Naast het geven van lezingen zou ik graag mij willen inzetten voor het bestuur van ISAAC-nf en zo mijn ervaring als OC-gebruiker inzetten. Of het nou is om mensen bewust te maken hoe belangrijk OC is of om OC-gebruikers verder op weg te helpen. Als ISAAC-NF zijn wij er klaar voor, maar de rest van de wereld.. Daar is (en ik denk blijft) nog een taak voor ISAAC weggelegd.