LItania

Ik geloof dat alles kan totdat het tegendeel is bewezen.

Hallo, ik ben Litania Blom en ik ben 19 jaar oud. Ik woon in Hengelo, Gelderland, ik heb drie jongere zusjes.

Tijdens mijn geboorte heb ik te weinig zuurstof gekregen, omdat de navelstreng twee en een halve keer om mijn nek zat. Daarom kan ik niet mijn lichaam aansturen en kan ik niet zelf praten. Ik heb een spraakcomputer altijd nodig om te communiceren. Op tweejarige leeftijd heb ik mijn eerste spraakcomputer gekregen met hoofdbersturing en in de loop van de jaren heb ik geleerd om met oogbesteuring te werken.

Ik heb op verschillende scholen gezeten, uiteindelijk heb ik in 2022 mijn MBO niveau één gehaald. Dit was op de Lans in Brummen. In mijn leven doe ik net als mijn leeftijdsgenoten leuke dingen zoals, stappen met mijn vrienden, naar de bioscoop te gaan en leuke dingen met familie zoals uit eten gaan.

Ik heb ook een stichting die kinderen met een beperking helpt met aangepaste hulpmiddelen, waar de gemeente  dit niet kan vergoeden. Mijn stichting heet Stichting Litania; https://www.stichtinglitania.nl

In 2022 begon ik bij ISAAC-NF, ik vind het echt heel leuk om mee te denken en presentaties te geven. Omdat ik me zo welkom voel!