Leonieke Wiertz

Leonieke kopiëren

Ik hoop binnen ISAAC-NF vooral de positie van ouders goed neer te kunnen zetten.

Ik ben Leonieke Wiertz, na mijn Hotelschool opleiding ben ik vrij snel moeder geworden van drie dochters. Bij onze middelste dochter Marilou werd op 2-jarige leeftijd Rett Syndroom geconstateerd. Ik ben vrijwel direct aangetreden tot het bestuur van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. Het ergste van dit syndroom vond ik het verlies van haar spraak. Ik leerde met haar te communiceren door middel van haar ogen. Helaas was daardoor alleen basale communicatie met haar mogelijk.

Tien jaar heb ik gezocht naar een passend communicatiemiddel omdat mijn dochter op papier "niet leerbaar" was. Twaalf jaar geleden vond ik een Tobii oogbesturingscomputer voor haar en heb ik haar haar stem terug kunnen geven.Vanaf dat moment hield ik mij dagelijks bezig met AAC en deelde mijn bevindingen en ervaringen op social media oa via www.tobiipraat.nl. Video's van Marilou zijn, met haar toestemming, te zien op Youtube: Leonieke Wiertz - YouTube. Daarnaast geef ik presentaties en workshops over oogbesturing in Nederland en België. In oktober 2015 werd ik door het ISAAC-bestuur gevraagd aan te treden als ISAAC-bestuurslid. Vanaf mei 2016 ben ik officieel secretaris van ISAAC-NF.

Ik hoop dat wij als ISAAC-NF een verbindende factor kunnen zijn in de zoektocht van ouders naar de beste  communicatiemogelijkheden van hun kind. Ook vind ik het belangrijk als schakel te kunnen optreden tussen professionals en ouders binnen ISAAC- NF maar ook daarbuiten. Binnen ISAAC-NF verzorg ik de jaarlijks terugkerende voorleespakketten en ben ik aanspreekpunt voor binnenkomende vragen en opmerkingen.

Vol enthousiasme zal ik mijn bestuursfunctie de komende jaren inzetten om de communicatiewereld, voor alle beperkten in Nederland en België, een stukje mooier te maken!