Voorleeskaarten “Kom uit die Kraan!”

Dit jaar is het boek "Kom uit die kraan!!" van Tjibbe Veldkamp & Alice Hoogstad gekozen als prentenboek voor de actie geefeenprentenboekcadeau. Vanaf 17 mei is dit boek voor slechts 2,99 te koop in vele boekhandels in Nederland en Vlaanderen. Onder het motto "Samen zorgen we ervoro dat alle kinderen opgroeien tussen de boeken" wil deze actie vele kinderen bereiken. Ook kinderen die om wat voor reden dan ook thuis geen boeken hebben. Meer informatie over de actie is hier te vinden: https://geefeenprentenboekcadeau.nl/.

Het boek is in vrijwel alle Nederlands boekhandels te vinden en in deze boekhandels in Vlaanderen.

Er zijn ook gratis knutselmaterialen te krijgen, om het voorlezen nog interactiever te maken, download deze hier. Scroll eens door de site zelf voor nog meer leuke acties, voorleesdagen en doneermogelijkheden.

Wij danken alle OC-ontwikkelaars en leveranciers voor het gratis ontwikkelen en ter beschikking stellen van pictogram- en gebaarkaarten bij dit mooie boek. Zo kunnen nog meer kinderen én volwassenen meedoen tijdens het (voor)lezen!

De kaarten voor in de spraakcomputers (software) zijn hier te downloaden:

Via deze link: https://www.prentenboekeninalletalen.nl/boeken/kom-uit-die-kraan/ kom je bij video's waarin het boek in allerlei talen wordt voorgelezen. Er is ook een video met gebarentaal!

 

Foto voorleespakket II