Joke van de Pol

joke

Het inspireerde me enorm dat we ons zoontje op deze manier een nieuwe taal konden leren ondanks zijn verstandelijke beperking.

Mijn naam is Joke Van de Pol.  Moeder van 3 zonen en het is door onze jongste zoon Vic (geboren in 2014) dat ik in aanraking ben gekomen met OC.  Vic heeft een stofwisselingsziekte waardoor hij ook een verstandelijke beperking heeft en een falende spraakontwikkeling.  Vic weet heel goed wat hij wil zeggen, maar het komt niet tot nauwelijks verstaanbaar uit zijn mond.  Toen Vic 4,5 jaar was en we duidelijk voelde dat hij meer nood had aan kunnen communiceren hebben we ons laten informeren over alle mogelijke software en toestellen.  Wat tijdens dat gesprek bij mij vooral is blijven hangen is de informatie rond ‘modelleren’.  Het inspireerde me enorm dat we ons zoontje op deze manier een nieuwe taal konden leren ondanks zijn verstandelijke beperking.  Met veel geduld maar vooral heel veel geloof zijn we hieraan begonnen en samen hebben we hier prachtige stappen in gezet.

Daarnaast ben ik werkzaam in de ouderenzorg, ook daar kom ik in contact met mensen die moeizamer kunnen communiceren en geholpen zijn met OC.  Daarom vind ik het erg belangrijk om me in te zetten voor alle mensen die moeite hebben met communiceren en maak ik sinds juni 2023 deel uit van het bestuur van Isaac NF.