Vijf speeltuinborden geopend!

In de gemeente Laakdal zijn maar liefst twee speeltuinborden geopend, in speeltuin Denneoord (Eindhout) en in Laakdal zelf zijn speeltuinborden geplaatst. Met dank aan Forum On!beperkt voor hun inzet hiervoor. Een artikel over deze plaatsingen is hier te vinden: Nieuwsblad. Marc Macqou van speeltuin Dennenoord zegt:

“En zo komen we tot inclusie, waarbij kinderen met en zonder beperking samen de speeltuin ontdekken. In onze speeltuin Dennenoord hebben we de voorbije jaren ook geïnvesteerd in toestellen die geschikt zijn voor kinderen met een beperking. Sommige kan je zelfs met een rolstoel uitproberen, ook dankzij een schenking van Forum On!beperkt”, 

In de gemeente Almere is een bord feestelijk geopend in speeltuin de Eekhoorn in Kortenhoef. We kregen we te horen dat het bord al veel bezocht en gebruikt is. Naast ons bord zijn ook hier meer speeltoestellen geplaatst voor kinderen in een rolstoel. Wat een mooie ontwikkelingen! Bedankt hier aan Frank Timmermans voor zijn inzet voor inclusie in deze speeltuin. Een artikel in de Gooi- en Eemlander over deze opening is hier terug te lezen: opening Eekhoorn

Twee weken geleden deed RTV Slingeland verslag van de opening van speeltuinbord in speeltuin Hakkelerkamp in Winterswijk, het video verslag is hier terug te vinden. Met dank aan Marsha Brockotter voor haar inzet. Mooi om te zien dat ook deze laatste speeltuin zich actief inzet voor inclusie. Ons bord is ook hier onderdeel van een bredere inzet om de speeltuin inclusiever (en groener) te maken.

Op Koningsdag werd in Nijmegen het speeltuinbord in speeltuin 't Kraaiennest geopend door Karin Fleuren (initiafneemster vanuit Koninklijke Kentalis), onze oud-voorzitter Stijn Deckers en Lisa Westerveld (GroenLinks), zei schreef hierover op LinkedIn:

"Kinderen met een beperking willen natuurlijk ook gewoon samen met andere kinderen kunnen spelen. Dat lukt niet altijd, en mede daardoor weten we dat deze kinderen zich vaak eenzaam voelen. (Met dit bord, red.) kunnen kinderen die moeite hebben met praten, óók communiceren met andere kinderen. Natuurlijk hoop ik dat veel speeltuinen dit voorbeeld volgen. En ga ik het in ieder geval onder de aandacht brengen bij onze raadsleden in verschillende gemeenten!"

Een verslag van de opening werd gemaakt door TV Gelderland, hun item is hier te zien en te lezen.

Veel plezier allemaal!! En... wie volgt? Bekijk ook onze spelideeën met dit bord op onze pagina: Speeltuinkaarten