Congres

Geen ISAAC-NF congres 2024.. wél ISAAC International online congres!

Er zal dit jaar geen ISAAC-NF live congres zijn. We zijn ons aan het orienteren op andere congresvormen en bezoeken ook congressen van anderen om ons netwerk en onze kennis uit te breiden. Op 2, 3 en 7 oktober zullen we webinars organiseren over OC & autisme, in het kader van "Oktober OC-maand".

Ook bevelen we van harte het ISAAC-International "Vibes of AAC" aan; twee dagen bomvol webinars over ondersteunde communicatie, die allemaal worden opgenomen! Je hoeft geen keuze te maken en kan alles terugkijken. 29 en 30 oktober; meer informatie: Vibes of AAC

Schermafbeelding 2024-06-27 213058

Congres 2023: Co-creatie

Op maandag 20 november was ons congres Co-creatie; samen communicatie mogelijk maken!

Hieronder vindt u een korte impressiefilm. De sheets van de presentaties zijn terug te vinden onder Kennisbank. Er zijn dit jaar helaas geen presentaties opgenomen.

We hopen u volgend jaar weer te zien op ons volgende ISAAC-NF congres!

Kosten 2023:

ISAAC-NF lid Geen lid
OC-gebruiker of ouder 60 100
Professional 135 175
Student 65 85

 

Congres 2022: Luister je echt naar mij?

PDF's van de presentaties van het congres van 2022 zijn hier terug te vinden: Kennisbank. Hieronder is de sfeerimpressie van ons congres uit 2022 te zien, met als thema "Luister je écht naar mij? Mijn ideeën wensen en grenzen". Met dank aan Cam-on-Wheels voor de video-registratie en deze compilatie.

Waarom organiseert ISAAC-NF elk jaar een congres?

Elk jaar organiseren we een congres in Doorn, op Landgoed Zonheuvel. Meestal vindt deze plaats in oktober; de maand waarin internationaal gezien veel aandacht wordt gevraagd voor het gebruik van ondersteunde communicatie (OC). Op ons congres kun je meer horen over het laatste nieuws uit wetenschap en praktijk, ontmoet je andere andere OC-gebruikers, communicatiepartners en behandelaars. Ons congres wordt bezocht door OC-gebruikers, ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en ieder ander die meer wil weten over het gebruik van OC. We geven zowel lezingen voor mensen die nog relatief nieuw zijn op het gebied van OC, als voor mensen die er al langer mee communiceren, leven en/of werken.

Naast aandacht wat OC is en hoe het in te zetten is er ook veel aandacht voor onderwerpen als inclusie, geletterdheid, onderwijs aan OC-gebruikers en het vergroten van de zichtbaarheid van OC in de maatschappij. OC-leveranciers en ontwikkelaars staan op de Hulpmiddelenmarkt om te laten zien welke OC-middelen zijn hebben en er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten tijdens de koffie, lunch of de borrel. Wil je meer weten over OC? Kom naar ons congres!

Hieronder een korte impressie van ons congres in 2018, met dank aan Cam-on-Wheels voor het maken ervan.

 

Play Video

Presentaties terugkijken van vorige congressen?

We bewaren alle presentaties van de congressen. Deze slaan we op in onze kennisbank. Ga naar deze pagina om de presentaties te bekijken.