Congres

Waarom organiseert ISAAC-NF elk jaar een congres?

Elk jaar organiseren we een congres in Doorn, op Landgoed Zonheuvel. Meestal vindt deze plaats in oktober; de maand waarin internationaal gezien veel aandacht wordt gevraagd voor het gebruik van ondersteunde communicatie (OC). Op ons congres kun je meer horen over het laatste nieuws uit wetenschap en praktijk, ontmoet je andere andere OC-gebruikers, communicatiepartners en behandelaars. Ons congres wordt bezocht door OC-gebruikers, ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en ieder ander die meer wil weten over het gebruik van OC. We geven zowel lezingen voor mensen die nog relatief nieuw zijn op het gebied van OC, als voor mensen die er al langer mee communiceren, leven en/of werken.

Naast aandacht wat OC is en hoe het in te zetten is er ook veel aandacht voor onderwerpen als inclusie, geletterdheid, onderwijs aan OC-gebruikers en het vergroten van de zichtbaarheid van OC in de maatschappij. OC-leveranciers en ontwikkelaars staan op de Hulpmiddelenmarkt om te laten zien welke OC-middelen zijn hebben en er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten tijdens de koffie, lunch of de borrel. Wil je meer weten over OC? Kom naar ons congres!

Hieronder een korte impressie van ons congres in 2018, met dank aan Cam-on-Wheels voor het maken ervan.

Wanneer is het volgende congres?

Ons volgende congres is op dinsdag 15 november 2022 van 9.00-17.00.

Zodra we meer informatie over het programma hebben zullen we dat hier weergeven.

Update 15 september 2022: Een aantal sessies zal worden opgenomen. Toegang tot deze beelden zit inbegrepen in de toegangsprijs. Mensen die niet fysiek deelnemen aan het congres, kunnen de beelden tegen betaling terugkijken. Er is geen mogelijkheid tot het online volgen van het congres. In tegenstelling tot wat hieronder als optie wordt genoemd is er dus geen livestream aanwezig.

aankondiging congres

Inschrijven voor het congres

Inschrijven voor ons congres is al mogelijk! De kosten zullen op zijn laatst eind september hier bekend worden gemaakt.

Bij een aantal lezingen is een schrijftolk aanwezig, als u bij andere lezingen een schrijf- of gebarentolk nodig heeft, verzoeken wij u contact met ons op te nemen via Contact.

Presentaties terugkijken van vorige congressen?

We bewaren alle presentaties van de congressen. Deze slaan we op in onze kennisbank. Ga naar deze pagina om de presentaties te bekijken.