Congres

Congres 2023: Co-creatie

Maandag 20 november op Landgoed Zonheuvel te Doorn.

Ons thema is "Co-creatie; samen communicatie mogelijk maken". Dit jaar hebben we lezingen en workshops over o.a. geletterdheid, communicatieve participatie, OC & diversiteit, ondersteunend tekenen, dynamisch assessement en het belang van jouw stem uit je spraakcomputer! Hoogleraar ondersteunde communicatie Prof. Hans van Balkom vertelt over ons mooie plastische brein en hoe dat kan helpen bij de inzet van OC. In de pauze is er kunst van Andrei Fokkink, die schildert met zijn ogen.

Onze members laten hun vocabulaires zien; leer meer over de kenmerken van ALOHA, Score, Proloquo2go en TDSnap en SuperCore50. Op de hulpmiddelenmarkt kun je allerlei hulpmiddelen uitproberen en in ons eigen OC atelier kun je de hele dag je eigen ondersteunde communicatie kaart, schort, tas of kussensloop in elkaar knutselen!

post congres

Dit jaar hebben we ook posterpresentaties; praat mee over de laatste ontwikkelingen in OC-land en sluit je aan bij wetenschappelijke onderzoeken. We sluiten af met een heuse loterij, win leuke OC-prijzen!

Zowel voor beginners als gevordenden in de OC-wereld is er veel ruimte om nieuwe dingen te leren en elkaar te ontmoeten. Want OC, dat doen we SAMEN! Het volledige programma, vind je hier: Programma ISAAC 2023.

Kosten:

ISAAC-NF lid Geen lid
OC-gebruiker of ouder 60 100
Professional 135 175
Student 65 85

 

Als u als persoon of instelling lid wordt van ISAAC-NF krijgt u direct korting op het congres. Bij een instellingslidmaatschap mogen 3 mensen met korting naar het congres! Kijk op Lidmaatschap voor meer informatie & inschrijven. Alle informatie over het congres wordt hier weergegeven onder voorbehoud van wijzigingen.

Inschrijfformulier congres 2023

Waarom organiseert ISAAC-NF elk jaar een congres?

PDF's van de presentaties van het congres van 2022 zijn hier terug te vinden: Kennisbank. Hieronder is de sfeerimpressie van ons congres uit 2022 te zien, met als thema "Luister je écht naar mij? Mijn ideeën wensen en grenzen". Met dank aan Cam-on-Wheels voor de video-registratie en deze compilatie.

Elk jaar organiseren we een congres in Doorn, op Landgoed Zonheuvel. Meestal vindt deze plaats in oktober; de maand waarin internationaal gezien veel aandacht wordt gevraagd voor het gebruik van ondersteunde communicatie (OC). Op ons congres kun je meer horen over het laatste nieuws uit wetenschap en praktijk, ontmoet je andere andere OC-gebruikers, communicatiepartners en behandelaars. Ons congres wordt bezocht door OC-gebruikers, ouders, begeleiders, leerkrachten, therapeuten en ieder ander die meer wil weten over het gebruik van OC. We geven zowel lezingen voor mensen die nog relatief nieuw zijn op het gebied van OC, als voor mensen die er al langer mee communiceren, leven en/of werken.

Naast aandacht wat OC is en hoe het in te zetten is er ook veel aandacht voor onderwerpen als inclusie, geletterdheid, onderwijs aan OC-gebruikers en het vergroten van de zichtbaarheid van OC in de maatschappij. OC-leveranciers en ontwikkelaars staan op de Hulpmiddelenmarkt om te laten zien welke OC-middelen zijn hebben en er is veel ruimte om elkaar te ontmoeten tijdens de koffie, lunch of de borrel. Wil je meer weten over OC? Kom naar ons congres!

Hieronder een korte impressie van ons congres in 2018, met dank aan Cam-on-Wheels voor het maken ervan.

 

Play Video

Presentaties terugkijken van vorige congressen?

We bewaren alle presentaties van de congressen. Deze slaan we op in onze kennisbank. Ga naar deze pagina om de presentaties te bekijken.