Stijn Deckers

Mijn naam is Stijn Deckers en ik ben de voormalig voorzitter van ISAAC-NF. Ik ben NVO Basisorthopedagoog en na het afronden van een onderzoeksmaster binnen de gedragswetenschap gestart met een promotieonderzoek naar de taal- en communicatieve ontwikkeling van kinderen met Downsyndroom.

“Op 29 juni 2017 ben ik aan de Radboud Universiteit
Nijmegen gepromoveerd op de communicatieve en woordenschatontwikkeling van kinderen
met Downsyndroom’.

Op dit moment ben ik werkzaam als docent/onderzoeker voor de opleiding Pedagogische Wetenschappen aan de Radboud Universiteit Nijmegen en als manager behandelcoördinatie bij Stichting Milo. Hiervoor heb ik jarenlang gewerkt als docent/onderzoeker binnen de teams ‘Logopedie’ en ‘Interprofessioneel samenwerken aan complexe zorgvragen’ van de Fontys Paramedische Hogeschool Eindhoven (FPH). Vanuit FPH was ik hoofdonderzoeker binnen het RAAK PRO project "Praten kan ik niet", maar communiceren wil ik wel!" en was ik o.a. coördinator en uitvoerder van post-hbo-onderwijs Ondersteunde Communicatie.

Mijn affiniteit met communicatieve beperkingen is ontstaan tijdens mijn vrijwilligerswerk als persoonlijk begeleider voor Stichting Wigwam, waarvoor ik mij inmiddels zo'n jaar of tien inzet, en mijn ervaringen met kinderen en jongeren met een communicatieve beperking in de kinderrevalidatie en het onderwijs. Vanuit Stichting Wigwam heb ik de afgelopen jaren gewerkt aan het concept "Communicatieweekenden", waarvan er inmiddels meerdere georganiseerd zijn. Als voorzitter van ISAAC-NF hoop ik bij te kunnen dragen aan het (terug)geven van een stem aan mensen met een communicatieve beperkingen. Ik sta en ga voor verbinding: tussen praktijk en onderzoek, tussen mensen met een communicatieve beperking en professionals en leveranciers, en tussen kennis en vernieuwingen nationaal én internationaal.

Met trots wil ik graag de missie van ISAAC-NF uitdragen: het streven naar en promoten van de best passende communicatieondersteuning voor alle mensen met een communicatieve beperking.

 

Leonieke Wiertz

Ik ben Leonieke Wiertz, na mijn Hotelschool opleiding ben ik vrij snel moeder geworden van drie dochters. Bij onze middelste dochter Marilou werd op 2-jarige leeftijd Rett Syndroom geconstateerd. Ik ben vrijwel direct aangetreden tot het bestuur van de Nederlandse Rett Syndroom Vereniging. Het ergste van dit syndroom vond ik het verlies van haar spraak. Ik leerde met haar te communiceren door middel van haar ogen. Helaas was daardoor alleen basale communicatie met haar mogelijk.

Tien jaar heb ik gezocht naar een passend communicatiemiddel omdat mijn dochter op papier "niet leer- baar" was. Nog maar 3,5 jaar geleden vond ik een Tobii oogbesturingscomputer voor haar en heb ik haar haar stem terug kunnen geven.Vanaf dat moment hield ik mij dagelijks bezig met AAC en deelde mijn bevindingen en ervaringen op social media oa via www.tobiipraat.nl.Daarnaast geef ik presentaties en workshops over oogbesturing in Nederland en België. In oktober 2015 werd ik door het ISAAC-bestuur gevraagd aan te treden als ISAAC-bestuurslid. Vanaf mei 2016 ben ik officieel secretaris van ISAAC-NF.

Ik hoop binnen ISAAC-NF vooral de positie van ouders goed neer te kunnen zetten.

Dat wij als ISAAC-NF een verbindende factor kunnen zijn in de zoektocht van ouders naar de beste com- municatiemogelijkheden van hun kind. Ook vind ik het belangrijk als schakel te kunnen optreden tussen professionals en ouders binnen ISAAC- NF maar ook daarbuiten. Binnen ISAAC-NF ga ik mij inzetten voor het in contact brengen van ouders en professionals door middel van ISAAC-café's en communicatieweekeinden. Maar ook met het terugkerende voorleespakket voor onze leden.

In augustus 2016 zal ik afreizen naar Toronto in Canada om ISAAC-NF te vertegenwoordigen tijdens het wereldwijde ISAAC-communicatiecongres. Om zo ISAAC-NF ook internationaal goed op de kaart te krijgen.

Vol enthousiasme zal ik mijn bestuursfunctie de komende jaren inzetten om de communicatiewereld, voor alle beperkten in Nederland en België, een stukje mooier te maken!

Monique Linssen

Als enig herkozen bestuurslid mag ik aan de slag met, opnieuw, een enthousiaste groep mensen. 

Ik werk sinds 13 jaar als (pré-) logopedist bij de kinderrevalidatie van Adelante Zorggroep in Venlo met zowel peuters als de kinderen van de mytylschool. Daarvoor werkte ik ruim 14 jaar in de zorg voor mensen met een verstandelijke beperking in zowel Duitsland als Curaçao.

Nieuwe mensen, nieuwe kennis en nieuwe wegen om die kennis te delen, zijn voor mij de drijfveer om me in te zetten voor ISAAC-NF.

Arno van Lipzig

Arno van Lipzig is mede-eigenaar van www.CAOM.nl

CAOM is een organisatie die trainingen en andere diensten aanbiedt in de VG- zorgsector, met name op het gebied van communicatie met mensen met een (verstandelijke) beperking. Binnen deze bedrijven houdt hij zich voornamelijk bezig met planning, organisatie, administratie en financiën. Op beurzen, studiedagen en symposia kwam Arno in contact met ISAAC-NF.

"Toen ik werd gevraagd voor de functie van Bestuurslid/Penningmeester van ISAAC-NF, heb ik geen moment getwijfeld; ik vind het fijn om iets terug te kunnen doen voor deze doelgroep."

Onze nieuwe bestuursleden (sinds april 2020):

Maartje Radstaake , voorzitter

Thérèse Siebers- van den Biezen

Martine Meijers

Hanneke van Bakel

Sandra Koster

Aukje-Tjitske Dieleman-Hovinga

 

 

 

 

 

 

 


Blijf op de hoogte van ISAAC-NF